GGL 810 vervangen? GGL 810
nieuwe code Velux dakvenster wordt GGL UK10

Prijs van een UK10 Velux dakvenster incl. montage

Wilt u uw oude Velux dakvenster laten vervangen met de code GGL 810? Dakvensterspecialist.nl vervangt uw oude GGL 810 dakvenster voor het nieuwste Velux type UK10. Omdat Velux met codes werkt is meten niet nodig. Het enige wat u hoeft te weten is de code van het oude dakvenster. Als u uw VELUX dakvenster opent komt de bovenkant van het draaiende deel naar u toe. Daar ziet u een typeplaatje met een code, bijvoorbeeld GGL 810. Bekijk de tabel met de oude en nieuwe types (omrekentabel Velux dakvensters). In onze Velux prijzentabel ziet u vervolgens de verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe grenen of kunststof Velux dakvenster. 

Nieuws Blog: Oude VELUX Dakvensters Vervangen voor 1991

Door dakvensterspecialist.nl, 20 juli 2023

In een poging om energie-efficiëntie te bevorderen en het wooncomfort te verbeteren, hebben veel mensen in Nederland besloten om hun oude VELUX dakvensters te vervangen. Vooral de vensters die vóór 1991 zijn geïnstalleerd, kunnen een aanzienlijke bron van energieverlies en ongemak zijn. In dit nieuwsblog onderzoeken we waarom veel mensen ervoor kiezen om hun oude dakvensters te vervangen en hoe deze vernieuweing bijdraagt aan een duurzamer huis.

1. Energie-efficiëntie en besparingen

Dakvensters die vóór 1991 zijn geproduceerd, hebben meestal geen HR++ glas, wat niet zo goed isoleert als moderne dubbel- of zelfs drievoudige beglazing. Door deze oude vensters te vervangen, kun je aanzienlijke energiebesparingen realiseren. De betere isolatie zorgt ervoor dat warmte in de winter binnenshuis wordt vastgehouden en dat het huis koeler blijft in de zomer, wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere energierekeningen.

2. Verbeterd wooncomfort

Naast energiebesparingen draagt het vervangen van oude VELUX dakvensters bij aan het algehele wooncomfort. Moderne dakvensters zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals warmtewerende coatings, geluidsisolatie en betere ventilatiemogelijkheden. Dit betekent dat bewoners genieten van een aangenamer binnenklimaat, met een betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast van buitenaf.

3. Veiligheid en gemak

Oude dakvensters kunnen ook gevoeliger zijn voor lekkages en andere problemen, wat kan leiden tot schade aan het interieur van de woning. Nieuwere VELUX dakvensters zijn ontworpen met verbeterde afdichtingen en materialen, waardoor het risico op lekkages wordt verminderd. Bovendien zijn ze vaak voorzien van gemakkelijk te gebruiken handgrepen of elektrisch bediende producten voor het openen, sluiten en schoonmaken van de vensters, wat het onderhoudsproces vereenvoudigd.

4. Uiterlijk

Uiterlijk van nieuwe dakvensters mag niet worden onderschat. Oude, verouderde vensters kunnen het uiterlijk van een huis aanzienlijk beïnvloeden, terwijl moderne dakvensters vaak een degelijk en stijlvol ontwerp hebben dat de uitstraling van de woning verbetert. Deze vervanging van de oude dakvensters kan ook de waarde van het onroerend goed verhogen.

Conclusie

Het vervangen van oude VELUX dakvensters die vóór 1991 zijn geïnstalleerd, is een verstandige keuze. voor u die streven naar een duurzamer en comfortabeler huis. De energiebesparingen, verbeterde isolatie, betere ventilatie maken deze investering de moeite waard op de lange termijn. 

Nieuws Blog: Oude VELUX Dakvensters Vervangen van 1991 tot 2001

Door dakvensterspecialist.nl, 20 juli 2023

De VELUX dakramen van de periode 1991 tot 2001 hebben zeker hun nut bewezen en zijn gedurende vele jaren trouwe metgezellen geweest voor talloze huizen. Maar met de technologische vooruitgang van de afgelopen decennia is het nu tijd voor vernieuwing. De nieuwe 2023 modellen van VELUX dakramen zijn ontworpen met degelijke materialen en slimme functies die niet alleen de uitstraling  van een huis verbeteren, maar ook zorgen voor betere isolatie en energiebesparing.

Een van de opvallende kenmerken van de 2023 VELUX dakramen is het gebruik van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en langdurige prestaties garanderen. Het vernieuwde ontwerp biedt ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor geluidshinder van buitenaf tot een minimum wordt beperkt en een rustige binnenomgeving wordt gecreëerd.

Naast de esthetische en akoestische verbeteringen hebben de nieuwe VELUX dakramen geavanceerde energiebesparende eigenschappen. De verbeterde isolatie vermindert warmteverlies tijdens de koude wintermaanden en houdt de kamers koeler in de zomer, wat kan bijdragen aan een verlaagde energierekening en het milieu.

Als onderdeel van de productie van de nieuwe dakramen heeft VELUX ook een ruime keuze aan formaten en stijlen geïntroduceerd, zodat ze perfect kunnen aansluiten bij de verschillende architecturale ontwerpen van woningen uit de jaren 90. De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in zowel handmatige als elektrische bediening, waardoor gebruikers gemakkelijk de lichtinval en ventilatie kunnen aanpassen.

Bovendien heeft VELUX verklaard dat hun inzet voor duurzaamheid zich uitstrekt tot hun productieprocessen. De nieuwe dakramen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn ontworpen om een lange levensduur te hebben, waardoor ze een verantwoorde keuze zijn voor het milieu.

Dakvensterspecialist vervangt Oude VELUX Dakvensters van 2001 tot 2013

VELUX dakvensters die zijn geïnstalleerd tussen 2001 en 2013. Met als doel energie-efficiënte en moderne alternatieven te bieden, is dit initiatief gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van huiseigenaren, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en energiebesparing.

Dakvensters zijn van vitaal belang voor elk huis, omdat ze natuurlijk licht binnenlaten en de ventilatie verbeteren. Na verloop van tijd kunnen dakvensters echter slijten en minder effectief worden, waardoor de isolatie afneemt en energieverlies toeneemt. Het vervangen van oude dakvensters is dan ook een verstandige keuze voor huiseigenaren die de waarde van hun huis willen behouden en hun energierekeningen willen verlagen.

Wat maakt de vervanging van oude VELUX dakvensters door Dakvensterspecialist zo'n belangrijke stap?

Energie-efficiëntie: Moderne dakvensters zijn ontworpen met de nieuwste technologieën voor isolatie en zullen huiseigenaren helpen om hun energieverbruik te verminderen. Dit leidt tot lagere energierekeningen en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Verbeterde leefomgeving: Nieuwe dakvensters zullen meer natuurlijk licht binnenlaten, waardoor de sfeer in huis verbetert en bewoners kunnen genieten van de positieve effecten van daglicht op hun welzijn.

Kwaliteit en duurzaamheid: Dakvensterspecialist staat bekend om hun kwaliteitsvolle producten en materialen. Door te kiezen voor hun diensten, kunnen huiseigenaren erop vertrouwen dat ze duurzame en langdurige oplossingen krijgen.

Professionele installatie: De vervanging van dakvensters is geen gemakkelijke klus. Dakvensterspecialist beschikt over ervaren professionals die getraind zijn in het correct installeren van dakvensters, waardoor potentiële problemen en lekkages in de toekomst worden voorkomen.

Dakvensterspecialist is vastbesloten om klanten te voorzien van superieure producten en service. Het vervangen van oude VELUX dakvensters uit de periode 2001-2013 is slechts een van de vele manieren waarop ze bijdragen aan de verbetering van woningen en de bevordering van duurzaamheid.

Als u een van die huiseigenaren bent wiens dakvensters toe zijn aan vervanging, overweeg dan om contact op te nemen met onz voor een professioneel advies en hoogwaardige oplossingen die aan uw behoeften voldoen.

omrekentabel

Leeftijd van uw oude Velux dakvenster

 • De tweede code geeft ook een indicatie van de leeftijd van het dakvenster.
 • Een dakvenster van voor 1991 heeft een code met  een of twee cijfers ( bijv. GGL 8).
 • Een dakraam van 1991 tot 2001 heeft een code met drie cijfers ( bijv. GGL 808).
 • Dakvensters vanaf 2001 hebben een code met 1 letter en twee cijfers (bijv. GGL U08).
 • Velux dakvensters vanaf 2013 hebben een code met 2 letter en twee cijfers (bijv. GGL CK02, GGU MK04, GGU SK06, GGL PK10, GPL UK08)

 

velux ggl

GGL Grenen tuimelvenster

 • Standaard voorzien van 100% dekkende witte acryllak op waterbasis (NCS S 0500-N)
 • Betere warmte-isolatie dankzij ThermoTechnology™ isolatiemateriaal in de constructie
 • Tuimelt 180° om zijn as (schoonmaakstand)
 • Voorbereid op montage van raamdecoratie en zonwering
 • Geschikt voor dakhellingen van 15° - 90°
 • Vervaardigd uit FSC gecertificeerd grenenhout.

Prijzen

velux ggu

GGU Kunstsof tuimelvenster

 • Een kern van PEFC gecertificeerd hout met polyurethaan beschermlaag
 • Ideaal voor badkamers, keukens en andere vochtige of lastig bereikbare ruimtes
 • Betere warmte-isolatie dankzij ThermoTechnology™
 • Soepele bediening en ventilatie in 3 standen met een nieuw ontworpen bedieningshandgreep
 • Tuimelt 180° om zijn as (schoonmaakstand)
 • Dakhelling 15°-90°

prijzen

velux gpl

GPL Grenen uitzettuimelvenster

 • Betere warmte-isolatie dankzij ThermoTechnology™
 • Standaard voorzien van dekkende witte acryllak op waterbasis in kleur NCS S 0500-N
 • Geschikt voor dakhellingen van 15-55° graden, met speciale veren tot 75°
 • Voorzien van onderhandgreep voor soepele bediening
 • Kan 180° om zijn as tuimelen (schoonmaakstand)
 • Voorbereid op montage van raamdecoratie en zonwering
 • Vervaardigd uit FSC gecertificeerd grenenhout.

prijzen

velux GPU

GPU Kunststof uitzettuimelvenster

 • Een kern van PEFC gecertificeerd hout met polyurethaan beschermlaag
 • Ideaal voor badkamers, keukens en andere vochtige of lastig bereikbare ruimtes
 • Betere warmte-isolatie dankzij ThermoTechnology™
 • Geschikt voor dakhellingen van 15-55° graden, met speciale veren tot 75°
 • Voorzien van onderhandgreep voor soepele bediening
 • Kan 180° om zijn as tuimelen (schoonmaakstand)

prijzen

velux 2023 dakvensterOfferte aanvraag

De prijzen weergegeven op deze website dienen slechts als indicatie. De offerte die deze prijzen bevat is geen concreet aanbod. Dakvensterspecialist.nl zal op basis van deze aanvraag een officiele offerte opstellen en deze naar u verzenden. Slechts deze laatste officiele offerte kan als aanbod worden beschouwd, welke u kunt aanvaarden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing. 

Copyright AVW Dakramenspecialist 2024

Ontwerp: Realisatie: