Reiniging van VELUX dakvenster gootstukken

Hoe Reinig Ik Mijn Gootstukken van mijn VELUX Dakvenster?

Zoals bij alle elementen van je huis, vereist ook het dakvenster regelmatig onderhoud om optimaal te blijven functioneren. Een van de belangrijkste aspecten van dit onderhoud is het reinigen van de gootstukken. In deze blog zullen we bespreken waarom het belangrijk is om gootstukken schoon te houden en hoe je dit jaarlijkse onderhoud kunt uitvoeren.

Waarom Moet Ik Mijn Gootstukken Reinigen?

Gootstukken, ook wel dakgoten genoemd, spelen een cruciale rol in het afvoeren van regenwater en het voorkomen van waterschade aan je dak en woning. Wanneer regenwater van je dak stroomt, wordt het opgevangen door de gootstukken en naar de regenpijp geleid, die het water veilig wegvoert van je huis. Als de gootstukken verstopt raken met bladeren, takken en ander afval, kan dit leiden tot waterophoping en zelfs ernstige lekkage in je huis.

Reinigen van Gootstukken naast Vensters. Bij ieder dakvenster zitten gootstukken aan de boven- en zijkant, herhaal dan dezelfde stappen voor het reinigen van die gootstukken. Deze goten kunnen ook verstopt raken en moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Hoe maak ik mijn gootstukken schoon

Open het dakvenster en zet deze op de schoonmaakstand, zodat je twee handen vrij hebt om te werken.
Gebruik de zachte borstel om voorzichtig los vuil zoals bladeren, takjes en stof te verwijderen. Begin vanaf de bovenkant en werk naar beneden.

Conclusie

Het jaarlijks reinigen van je gootstukken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je VELUX dakvensters en het voorkomen van ernstige waterschade aan je huis. Door bladeren en ander afval regelmatig te verwijderen, zorg je ervoor dat regenwater vrij kan stromen en niet ophoopt in je dak.

velux 2023 dakvensterOfferte aanvraag

De prijzen weergegeven op deze website dienen slechts als indicatie. De offerte die deze prijzen bevat is geen concreet aanbod. Dakvensterspecialist.nl zal op basis van deze aanvraag een officiele offerte opstellen en deze naar u verzenden. Slechts deze laatste officiele offerte kan als aanbod worden beschouwd, welke u kunt aanvaarden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing. 

Copyright AVW Dakramenspecialist 2024

Ontwerp: Realisatie: