Foto's van ons werk

Velux® Daglichtsystemen

Een Velux daglichtsysteem bestaat uit meerdere Velux dakramen die naast elkaar, boven elkaar, of zelfs in een carré zijn gekoppeld. Met een dakvenster maakt u uw zolder al bruikbaar, maar met een Velux daglichtsysteem brengt u uw zolder pas echt tot leven. Meer daglicht en meer frisse lucht maken uw leven aangenamer, uw huis wordt meer waard. U kunt ervoor kiezen om vensters van dezelfde maat te koppelen, maar u kunt ook verschillende breedtes of hoogtes met elkaar combineren.
Ook is het mogelijk om verschillende type dakvensters te koppelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een uitzetvenster gekoppeld met een vast element of een tuimelvenster.
Kortom er is heel veel mogelijk. En dit alles voor minder dan de helft van de prijs van een dakkapel. Of draai het maar om, voor de prijs van een kleine dakkapel heeft u een Velux daglichtsysteem van 12m2 in uw dak. Diverse mogelijkheden kunt u hier bekijken. De verschillende voorbeelden van eigen werk zorgen ervoor dat u zich een goed beeld kunt vormen van de werkzaamheden van dakvensterspecialist.nl en de mogelijkheden van een Velux daglichtsysteem.

Per 1 mei 2020 zijn alle dakvensters (ook op zonne-energie of netstroom) standaard voorzien van veiligheidsbeglazing

Dakvensterspecialist.nl Voor het laten vervangen of plaatsen van uw VELUX dakraam.

dakramen Texel

Kunststof dakramen in carré

In veel gevallen is de zolder een ongebruikte, donkere ruimte, die enkel wordt gebruikt als rommelzolder of als opberghok. Mensen realiseren zich niet altijd dat de zolder ook dienst kan doen als prachtige leefruimte. Met dakvensters kan het licht tot de zolder toetreden, waardoor u eenvoudig een levendige, lichte ruimte creëert, waarin u heerlijk kunt verblijven. dakvensterspecialist.nl biedt diverse mogelijkheden om dit te realiseren.

 

twee dakramen gekoppeld

MK10 gekoppeld

Er wordt onderscheid gemaakt tussen grenen en kunststof dakvensters. De grenen vensters zijn er in de GGL uitvoering (tuimelvenster) en de GPL uitvoering (traploos uitzettuimelvenster).

De kunststof vensters zijn er in de GGU uitvoering (tuimelvenster) en de GPU uitvoering (traploos uitzettuimelvenster). Alle vensters zijn standaard voorzien van HR++ beglazing voor een optimale isolatie. De uitzettuimelvensters kunnen ook fungeren als vluchtmogelijkheid bij brand.

 

dakraam in boerderij

Daglichtsysteem van Velux

Verbeterde verlichting: Een boerderij kan vaak donkere ruimtes hebben, vooral als er weinig of geen ramen zijn. Het installeren van een Velux daglichtsysteem kan het natuurlijke licht vergroten en de verlichting in de ruimte verbeteren. Dit kan een positieve invloed hebben op de sfeer en het welzijn.

 

Uitzettuimelvensters

Aanpasbaarheid

Velux dakvensters zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen in een woning. Of je nu een groot dakraam wilt installeren in een woonruimte of meerdere kleinere dakramen in een zolder of opslagruimte wilt plaatsen, er zijn verschillende opties beschikbaar.


 

 

dakvensters

Gekoppelde velux dakramen

Het installeren van een Velux daglichtsysteem kan een waardevolle investering zijn voor een woning, omdat het zorgt voor natuurlijk licht, ventilatie en energie-efficiëntie. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met de specifieke wensen qua daglicht toetreding en de mogelijkheden in uw woning. Onze klantenservice helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuzes. 

 

dakvensterspecialist

Oriëntatie en positie:

Denk goed na over de positie van het dakraam ten opzichte van de zon en de gewenste lichtinval. Een noordelijk georiënteerd dakraam kan bijvoorbeeld constant diffuus licht bieden zonder direct zonlicht, terwijl een zuidelijk georiënteerd dakraam meer direct zonlicht kan binnenlaten. Daarnaast is het belangrijk om de positie van het dakraam te bepalen op basis van de dakconstructie en de indeling van de ruimte.

 

nieuwbouw velux

Ontwerp en planning

Het monteren van Velux dakramen op de zolder van een nieuwbouwwoning kan een uitstekende manier zijn om natuurlijk licht en ventilatie toe te voegen aan deze ruimte. Hier zijn enkele stappen om te volgen bij het monteren van Velux dakramen op de zolder:

  • Bespreek met ons waar u de dakramen op zolder wilt plaatsen en hoeveel u er wilt hebben.
  • Denk daarbij aan de grootte en indeling van de zolder en de gewenste lichtinval.
  • Velux biedt verschillende afmetingen en typen dakramen, dus kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

 

dakraam in een pannendak

VELUX dakraam in de badkamer

Een kunststof Velux dakraam laten monteren in uw badkamer zorgt voor natuurlijk licht en ventilatie. Het maakt de ruimte helderder en helpt bij het afvoeren van vochtige lucht, waardoor een gezondere en aangenamere omgeving ontstaat. Tijdens het installeren van een kunststof Velux dakraam in de badkamer kunnen we deze ook direct voorzien van een Velux jaloezie. 

 

velux 2023 dakvensterOfferte aanvraag

De prijzen weergegeven op deze website dienen slechts als indicatie. De offerte die deze prijzen bevat is geen concreet aanbod. Dakvensterspecialist.nl zal op basis van deze aanvraag een officiele offerte opstellen en deze naar u verzenden. Slechts deze laatste officiele offerte kan als aanbod worden beschouwd, welke u kunt aanvaarden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing. 

Copyright AVW Dakramenspecialist 2024

Ontwerp: Realisatie: